Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Και ο ρατσισμός καλά κρατεί...

Βγαίνω από το Μετρό... Κάθομαι σε παγκακι να λιαστώ και να κάνω ένα τσιγάρο. Μια ευγενική κυρία μου ζητάει να πάω λίγο πιο πέρα για να κάτσει και αυτή. Την ρωτάω αν την ενοχλεί το τσιγάρο. Αχ, μου λέει, "κοπέλα μου να' ταν αυτό που μας ενοχλούσε. Στα οικονομικά μας έχουμε πρόβλημα". Γνέφω συγκαταβατικά, λέγοντας: "Όλοι μας το ιδιο πρόβλημα έχουμε". 


Συνεχίζει βρίζοντας το νέο σύστημα με τις ηλεκτρονικές κάρτες στο Μετρό και σηκώνεται να φύγει." Δεν χτυπάνε όλοι κάρτα" τονίζει. Ναι απαντάω, οι άνεργοι. "Ε, οι άνεργοι τουλάχιστον έχουν δουλέψει"ανταπαντάει. Σε ανύποπτο χρόνο με ρωτάει:  "Οι μετανάστες χτυπάνε κάρτα; ". Δεν προλαβαίνω να απαντήσω. "Δεν θέλω να φανώ άδικη, αλλά δεν χτυπάνε" σχολιάζει θυμωμένα. Την κοιτάω με απορία και έτοιμη να απαντησω, αλλά επιταχύνει το βήμα της πριν προλάβω....

Πέρα από το γεγονός ότι δεν με αφορά καν αν περνάνε οι μετανάστες χωρίς εισιτήριο ή όχι, που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να περνάνε ελεύθερα δηλαδή, πραγματικά το γεγονός οτι κάποιοι συντοπίτες μας θα βρουν ένα τρόπο πάντα να κατηγορήσουν τους οικονομικους μετανάστες για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στη χώρα μας, με αφήνει έκπληκτη κάθε φορά. 

Δεν έχουν βαρεθεί πια; Δεν βλέπουν, δεν συνειδητοποιούν πόσο βοηθούν αυτοί οι άνθρωποι τη χώρα μας σε τόσους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας; Τελοσπάντων, θεωρώ ανούσιο να συζητάμε ξανά και ξανά τα αυτονόητα. Πότε θα μάθουμε επιτέλους την αξία και την ουσία της πολυπολιτισμικότητας; Ειδικά, στους καιρούς μας που τόσα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό για να κάνουν ένα ξεκίνημα, είναι απαράδεκτο να γίνεται ακόμα αυτή η συζήτηση. Ας μάθουμε να συνυπαρχουμε όλοι οι ανθρωποι μαζί, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έλεος.

Β.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε το σχόλιο σας...